Helena
Vandecasteele

bestuurder

Helena (31) haar dansverhaal startte bij Ann-Sophie Deweer, waar ze op 9-jarige leeftijd begon met lessen tap, clipdance, ballet en jazz. Later maakte ze de overstap naar Petrella Lion waar ze ook moderne dans erbij nam en waar ze Michelle leerde kennen, met wie ze later Dancepointe oprichtte.

Helena studeerde af aan Codarts Rotterdam als danser, dansmaker en dansdocent in hedendaagse dans. Ze is gespecialiseerd in floorwork, flying fow, improvisatie, passing through en partnering en volgt regelmatig workshops en bijscholingen bij sleutelfiguren in de hedendaagse danswereld. Na een inmiddels jarenlange scholing en samenwerking met David Zambrano mag Helena ook Flying Low en Passing Through doceren. In 2019 mocht ze deelnemen aan zijn danshistorische project ‘The 60 days’.

Als danser deed ze ervaring op bij tal van choreografen en is ze actief als freelancer. In het verleden danste ze in stukken van zeer verschillende choreografen zoals bijvoorbeeld: Anka Majcher, Yordana Rodriguez, Leine en Roebana, Shailesh Soni, Christina De Chatel, Conny Janssens, Natalia Vallebona, David Zambrano, etc.

Ten slotte is Helena gepassioneerd door choreograferen. Dit deed en doet ze voor verschillende gezelschappen, collectieven, dansopleidingen en haar eigen gezelschap ‘Roots Compagnie’.

Momenteel geeft Helena les op het kunsthumaniora Brugge, leidt ze haar eigen compagnie Roots Compagnie en werkt ze achter de schermen als bestuurder bij Dancepointe.

Proefles

We zijn momenteel druk bezig met de voorbereiding van de dansvoorstelling en daarom zijn er even geen proeflessen mogelijk. Vanaf 1 april staan we weer te popelen om jou te verwelkomen voor een proefles, vanaf die datum kan je ons contacteren voor meer info. Tot dan!