info@dancepointe.be

Het team

Helena Vandecasteele, 1992.
Oprichtster en dansdocente

Mijn dansverhaal startte bij Ann-Sophie Deweer met mijn eerste lessen tap, ballet en jazz. Later volgde ik lessen ballet, modern en jazz bij Petrella Lion, waar ik klaargestoomd en gestimuleerd werd voor verdere audities. Hier leerden Michelle en ik elkaar kennen.  

In 2011 werd ik aangenomen voor de dansopleiding MBO Dans Goes. Na 2 jaar werd ik aangenomen op Codarts, de Rotterdamse dansacademie, waar ik in 2017 afstudeerde. Hier werd ik opgeleid als danser, dansmaker en dansdocent. Mijn specialisaties zijn hedendaags, floorwork, Flying Low, modern en ballet.

Naast mijn opleiding volgde ik regelmatig workshops, bijscholingen en intensives bij  onder andere Conny Jannssen, Scapino Ballet, Christina De Chatel, David Zambrano, Natalia Vallebona etc.

Als danser heb ik gedanst in stukken van Kevin Van der Kleij, Marcia Smeding, Raquel De La Fuente, Vera Sorber, Anka Majcher, Yordana Rodriguez, Kamil Pilarski, Leine en Roebana, Michel Froget, Shailesh Soni, Lizzy De Lobel en Jonas Veeckman.

Als choreograaf ben ik de laatste jaren actief geweest op verschillende dansscholen en projecten, op Codarts, bij Sako Compagnie bij EDC Modern Cie. In 2017 won Sako de publieksprijs en juryprijs met mijn stuk ‘Breaking Rules’. Sinds 2018 heb ik ook mijn eigen compagnie: Roots.

Als lesgever was ik reeds actief bij Ann-Sophie Deweer, Sweat, Cios Goes, Piqué Delft, Codarts Rotterdam, Theaterwerkplaats Tiuri, Wolfertcollege Rotterdam, Basisschool het Steigertje Rotterdam, il Cigno, EDC, KC en MuDa. Verder geef ik workshops en stages op evenementen, opleidingen, scholen, sportdagen, kampen, en dergelijke meer.


Michelle De Corte, 1992.
Oprichtster en dansdocente

Mijn eerste danslessen waren bij Petrella Lion, zij heeft me de basis van dans geleerd en hier volgde ik modern en klassiek ballet.

Na het middelbaar startte ik mijn studie psychologie aan de universiteit van Gent, waar ik danslessen bleef volgen. In 2012 deed k auditie voor MBO Dans Goes en werd ik aangenomen.

Ik rondde dat jaar mijn bachelor in de experimentele en theoretische psychologie af en kon beginnen aan mijn master, maar ik kon ook beginnen aan een dansopleiding. Mijn liefde voor dans won en daar ging ik, helemaal opnieuw, maar gedreven door passie.

Nu ben ik afgestudeerd als dansdocent klassiek ballet, modern, jazz en streetdance. Mijn specialisatie ligt bij moderne dans, mijn passie ligt bij elke dansstijl. Bijscholing vind ik erg belangrijk, hier steek ik dan ook regelmatig tijd in. In 2018 haalde ik mijn certificaat om Progressing Ballet Technique te geven, een ondersteunende trainingsvorm voor klassieke (en vele andere technische!) dansers.

Om te blijven leren als danser volg ik zelf vele workshops, o.a. bij Thom Stuart, Krisztina De Châtel, Urban Dance Day, NDT Talent Day, De KISS Moves, Holland Dance Bootcamp, Dansdroom, dansstages bij Fedes, Jason Winters, Kamata, Narendra Patil,… In november 2018 ging ik 3 weken naar Los Angeles om daar te kunnen trainen en les te krijgen van de top van de danswereld.

Zelf heb ik gedanst bij SaKo compagnie en Maison Mademoiselle. Momenteel dans ik bij CompAni-One onder leiding van Anneke Ghysens, in 2018 stonden we in de finale van Belgium’s Got Talent. Ik dans ook bij Cie J’ART onder leiding van Jonas Veeckman waar ik me meer kan verdiepen in jazz, alsook bij Gwen Hamerlynck van Compagnie J.

Als lesgever heb ik al veel ervaring kunnen opdoen. Ik gaf les bij Dansstudio Anneke Hamelink (Axel, Hulst). Momenteel geef ik ook les in Dé Sy-dansstudio (Maldegem) en bij Toi, Moi et la Danse (Oosterzele). Ik heb een heel schooljaar les gegeven aan de theaterklas op het Pontes College in Goes en ik was een jaar lang mentor van de laatstejaars bij MBO Dans Goes. Ik vervang regelmatig dansslessen bij andere dansscholen. Ik geef workshops op lagere en middelbare scholen tijdens evenementen als sportdagen, speelweken, festiviteiten en verschillende projecten.

Bedankt voor je inschrijving!

Let op: Wij sturen geen automatische mail met een betalingsverzoek. Gelieve de pagina prijzen te raadplegen om uw inschrijving te vervolledigen.

Let op: Het lessenrooster is licht gewijzigd. Vergeet je niet in te schrijven (+ te betalen) voor 30 september 2019 om in orde te zijn!